Gennemgå dine abonnementer
Tjek de abonnementer, du har, og vurdér, om du stadig bruger og behøver dem alle sammen. Kommer du rent faktisk ned i fitnesscentret, og behøver du abonnement til både Netflix og HBO? Tjek også dit mobilabonnement og se, om du har den rigtige pakke – måske kan du klare dig med en mindre og billigere pakke.
Er du over-forsikret?
Er du livrem og seler-typen? Så køber du sikkert ekstra forsikringer, når du køber ny telefon, eller vælger den ekstra bagageforsikring, når du booker flybilletter. Men måske er du allerede dækket af din indboforsikring. Gennemgå dine forsikringer, så du ved, hvordan du er dækket – så undgår du at købe dyre ekstraforsikringer, du ikke behøver.
Mere mad til færre penge
Der er mange måder, du kan spare penge på dine madindkøb, uden at du skal spise mindre eller dårligere. Du kan fx lægge en madplan, så du ikke køber for meget ind og undgår impulskøb. Eller lav en madklub med familie eller venner – det kan ofte betale sig at købe større ind og lave mad til flere personer.
Sælg dine ting, og køb brugt
Er du en rutineret loppe-shopper og DBA-afhængig, ved du, hvad det handler om. Men hvis du ikke er vant til at købe og sælge brugt, vil du blive overrasket over, hvad du kan sælge og få penge for. Men også hvor meget du kan spare ved at købe brugt.
Gør din økonomi simpel
Gør din økonomi så simpel som mulig – så er den nemmere at overskue. Køber du fx på kredit eller afbetaling, bliver det sværere at have overblikket over økonomien, da regningen ikke kommer samtidig med, at du bruger pengene. Har du mange små lån, griber det også hurtigt om sig med renter og gebyrer. Typisk kan det betale sig at samle klatgæld til ét lån med en lavere rente, og det vil også give dig et bedre overblik. Samler du dine forsikringer i ét selskab, kan du ofte få en bedre pris, og det hjælper også på overblikket.