Boligtype

Købe en ejerbolig

Det er en spændende, men også en stor udfordring at købe ny bolig. Uanset, om det er første gang, du skal købe hus, lejlighed eller sommerhus, eller du har prøvet det før, så er der mange ting, som du skal tage stilling til.

Forskelle og ligheder mellem at eje et hus og en lejlighed

Far og børn i træhus

Der er forskel på at eje et hus og eje en lejlighed. Men i begge tilfælde er det dig, der bestemmer, hvordan du indretter dig inden for hjemmets fire vægge.

Køber du et hus, står du selv for al vedligeholdelse - både ude og inde, og der er flere udgifter til fx ejendomsskat, husforsikring og forbrugsafgifter. 

Køber du en ejerlejlighed, betaler du typisk til en ejerforening, som står for al den ydre vedligeholdese af ejendommen.

Som ejer kan du spare op i boligen, modsat når du lejer. Det sker, når du afdrager på dit boliglån, eller når huspriserne stiger.

Lav en beregning

Hvor meget må boligen koste?

Start med at lave en vejledende beregning på, hvor meget du kan købe bolig for. Så er du godt på vej.

Hvad koster lån til ny bolig?

Når du køber en ejerbolig, kan du låne op til 80 % af boligens pris i et realkreditinstitut og 15 % i en bank. De sidste 5 % er egenbetaling – dvs. penge du selv har sparet op.

Drømmen om den første bolig

Par foran bolig kigger på hinanden

Det er dyrt at købe bolig. Det synes, de fleste, der står over for boligkøbet første gang. Og det kræver også lidt på kistebunden at blive boligejer

Når man står over for sit første boligkøb, fylder spørgsmålene om økonomi meget. Hvor meget har jeg råd til at købe, hvor meget skal jeg have sparet op, og er der plads til ferie og forkælelse, når jeg er blevet boligejer?

Guide til boligkøbets faser

Der er flere faser i et boligkøb - fra de første indledende tanker om, hvor du gerne vil bo, og hvad boligen må koste, til du får nøglerne til dit nye hjem.

Køberrådgivning

Overvejer du at skifte din bolig ud med en anden? Med Køberrådgivning fra Nybolig eller Estate får du hjælp til hele processen.

Skal du sælge?

Skal du sælge din bolig, har du brug for rådgivning og en dygtig ejendomsmægler. Nykredit kan rådgive dig i forbindelse med dit boligsalg, og vi samarbejder med Nybolig og Estate om selve salget