Renter

Rentetilpasning

Når du skal have ny rente på dit Tilpasningslån, er det oplagt at overveje, om du ønsker at ændre lånet. Læs mere her, og få en opdatering på lån og renter.


Hvad er en rentetilpasning?

Har du optaget et Tilpasningslån, har du en rente, der ligger fast i en periode på fx 3 eller 5 år ad gangen. Når denne tid udløber skal du rentetilpasse - altså have en ny rente på dit lån.

Vil du omlægge lån med fast rente? Læs mere her: Vil du gerne omlægge dit lån eller optage et nyt lån?

Renten på et tilpasningslån er variabel, hvilket betyder at du til en rentetilpasning kan opleve at din månedlige ydelse enten bliver lavere ved en lavere rente eller højere ved en højere rente.

Se også: Dagens obligationskurser - Udbetaling

Hvis du ikke tilpasser dit lån med hjælp fra din rådgiver, vil renten automatisk blive tilpasset. Vi anbefaler dog, at du altid snakker med din rådgiver om rentetilpasningen, så den tilpasses til din økonomiske situation.

Hør mere om dine muligheder

Udfyld vores formular, så hører du fra os hurtigst muligt.

Felter markeret med * er obligatoriske

Er du allerede kunde i Nykredit?
0/512

Du kan altid trække dit samtykke tilbage på kundeservice@nykredit.dk og læse mere om behandlingen af dine personoplysninger her.

Hvad skal du overveje?

Kvinde taler i telefon på kontor

Når dit lån skal rentetilpasses, er det oplagt at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du fx overvejer at omlægge lånet til en anden låntype med fast rente eller låne yderligere til energirenovering af din bolig. Prøv fx vores Energiberegner for at se din boligs grønne potentiale.

På vores renteprognose-side kan du se Nykredits forventninger til renten nu og i det kommende år. Du kan også lave en vejledende beregning på forventninger til din rentetilpasning her:

Behov for rådgivning?

Vil du vide mere om dine muligheder for at rentetilpasse? Udfyld denne kontaktformular. Så bliver du hurtigst muligt bliver kontaktet af en rådgiver.

Forløb ved rentetilpasning

Du får besked fra os, når renten på dit lån skal tilpasses. I figuren til højre kan du se hvad der sker, fra du modtager brevet og til dit lån har fået ny rente.


Mere om rentetilpasning

Udløber din afdragsfrihed?

Når afdragsfriheden på dit lån udløber, vil du opleve en betydelig ændring i din månedlige ydelse. Du bør derfor i god tid tage stilling til, hvad der skal ske med dit lån.

Renteprognose

Her kan du læse om renteudviklingen og Nykredits forventninger hertil i de næste 12 måneder.

Rentetilpasning juli 2024

Her kan du følge med i resultaterne af rentetilpasningen 1. juli 2024. Auktionerne finder sted i perioden 21. – 24. maj 2024.