*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Investeringsmarkeder | 4 min

USA: Jobvæksten stiger i august, men juni/juli nedrevideres

USA's beskæftigelse steg i august med 142.000 personer. Det var lidt under forventningen om jobvækst på 165.000, men en pæn stigning fra 89.000 i juli (revideret ned fra 114.000). Jobrapporten rokker ikke ved Nykredits forventning om rentenedsættelse på 0,25 procentpoint 18. september.

Nykredit

Jobvæksten på 142.000 i august er en smule under forventningen på 165.000, men en stigning ift. juli, som samtidig nedrevideres til 89.000 – det laveste niveau i knap fire år.

Arbejdsløsheden faldt desuden i august lidt tilbage efter fire måneder i træk med stigninger, og den ligger nu på 4,2% mod 4,3% i juli.

”Juli måneds beskedne jobvækst og overraskende store stigning i arbejdsløsheden gav anledning til recessionsfrygt i markederne, og medvirkede til store fald i aktiekurser og i renter. Dagens tal understøtter ikke den bekymring – heller ikke selvom nedrevideringer af jobvæksten i de foregående to måneder på samlet 89.000 selvfølgelig giver et svagere forløb over sommeren”, siger chefstrateg Frederik Engholm.

Nedrevideringen af de seneste måneders tal, og den nedadrettede trend, vi har set etableret over de seneste måneder, vidner om, at der er behov for en mindre stram pengepolitik, siger Frederik Engholm.

”Udviklingen i arbejdsmarkedet er på den ene side afdæmpet nok til, at Federal Reserve sagtens kan tillade sig at begynde at sænke renten, og på den anden side tilpas robust til, at vi ikke ser grund til at gribe til en ekstra stor rentenedsættelse på næstkommende møde i september. Vi venter fortsat en rentenedsættelse på 0,25 procentpoint 18. september”, siger Frederik Engholm.

Derfor er amerikanske jobtal relevante for investorer

Det amerikanske jobtal, også kaldet kongetallet, viser, hvor mange nye job der er skabt i den forgangne måned. Tallet er en indikator for, hvordan amerikansk økonomi har det. Når der skabes mange nye job, vidner det om en økonomi i fremgang, hvor de amerikanske forbrugere typisk oplever bedre tider. Omvendt er det et tegn på en presset økonomi, når jobskabelsen er negativ. Tallet har ofte betydning for den amerikanske centralbanks beslutninger. USA er verdens største økonomi med stor betydning for verdensøkonomien, og derfor også for finansmarkederne.

Model.Name photo

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
18. september, 2024

Rundt om det amerikanske valg 2024

Amerikanerne står over for et afgørende valg 5. november i år. Et valg, der kan få betydning ikke bare for USA, men for hele verden i mange år frem. Chefstrateg Frederik Engholm giver i denne analyse et overblik over de mest afgørende politiske forslag fra Harris og Trump, og sit bud på de økonomiske og markedsmæssige konsekvenser.
Artikel Investeringsmarkeder
13. september, 2024

ECB: Ny rentenedsættelse, men kun vage løfter om fremtiden

Helt som ventet blev torsdagens møde i den europæiske centralbank brugt til at levere en nedsættelse af indskudsrenten på et 0,25 procentpoint fra 3,75% til 3,5%. Der kom kun vage signaler om fremtiden.
Artikel Investeringsmarkeder
10. september, 2024

Danskerne er vilde med danske aktier – det kan koste afkast

Danskerne foretrækker danske aktier. I hvert fald viser en opgørelse, at danskernes porteføljer i gennemsnit har en stor overvægt af danske aktier. Den fordeling bør man dog genoverveje, hvis man ikke ønsker at gå glip af afkast.