*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Investorinfo | 4 min

Sæt dine investeringer på autopilot og turbo på din opsparing

Drømmen om at blive millionær er ikke så langt væk, som de fleste tror. Følger man nogle enkelte råd, er man rigtig godt på vej til at indfri netop den drøm. Læs med her, hvis du fx vil vide, hvor mange år det tager at blive millionær, hvis du investerer 2.500 kr. hver måned.

Nykredit

Fire myter om investering

I gennemsnit har alle voksne danskere (+18 år) over 211.000 kr. stående på deres konto. Det tegner et billede af, at det kan være vanskeligt at komme i gang med at investere. Nogle af de myter om investering, man ofte møder, er, at det er tidskrævende, at man skal være formuende, at man risikerer at tabe alle sine penge og sidst men ikke mindst, at man skal være ekspert i de finansielle markeder. Men den gode nyhed er, at der findes en forholdsvis nem og enkel opsparingsløsning.

Fire myter om investering

1. Det er tidskrævende

2. Det kræver en stor formue

3. Man risikerer at tabe alle sine penge

4. Man skal være ekspert i de finansielle markeder

Investeringskonto FRI – nem og enkel løsning

Investeringskonto FRI er en investeringsløsning, der er skræddersyet til dig, der ikke ønsker at bruge din kostbare tid på at investere og ikke nødvendigvis besidder en stor formue. Du kan foretage automatiske indbetalinger til din investeringskonto, uanset hvor stort et beløb du vælger. Overfører man fx 2.500 kr. om måneden til sin investeringskonto, vil de automatisk blive investeret, og der er ingen handelskurtage. Du er sikret, at din opsparing bliver plejet af professionelle porteføljeforvaltere, som dagligt arbejder på at opnå de bedst mulige afkast til dig.

Løbende indbetalinger booster din opsparing

Som privat investor er det næsten umuligt at time markedet, dvs. købe, når markedet er på vej op, og sælge, når det begynder at falde. Al erfaring viser, at det aldrig lykkes at købe på bunden og sælge på toppen. Men der er heldigvis en anden og mere sikker metode til at få et godt afkast.

”Hvis du løbende investerer, fx hver måned, køber du både, når markedet er billigt, og når det er dyrt. På den måde får man spredt købskurserne og opnår en gennemsnitlig købskurs som sandsynligvis er bedre, end hvis man investerer det hele på én gang, siger Jeanette Kølbek, formueekspert i Nykredit

Effekten af løbende investeringer

Nedenstående graf viser, hvordan man kommer tæt på millionærdrømmen – samt effekten af løbende investeringer.

Hvis du har en startinvestering på 10.000 kr. og løbende indbetaler 2.500 kr. om måneden i 20 år, så kan du nå drømmen - med en formue på 1.002.166 kr. - efter 20 år.

Nedenstående eksempel er baseret på afkastudviklingen i en investeringsprofil sammensat af 65 pct. aktier og 35 pct. obligationer, hvor det gennemsnitlige årlige afkast har været 5,2 pct. gennem de seneste 20 år. Et alternativ til at investere er at lade pengene stå på en indlånskonto i 20 år til 0,5% i rente. Her vil din formue efter 20 år være 641.863 kr. Det vil sige en mistet fortjeneste på 360.303 kr. (nutidskroner) ved ikke at investere.

imagewc7d.png

I nedenstående indbetalingstabeller kan du se effekten af forskellige månedlige indbetalingsbeløb over en 20-årig periode, baseret på afkastet de seneste 20 år i eksemplet ovenfor. De to tabeller viser hhv. et startindskud på 10.000 kr. og på 0 kr.

Af tabellen fremgår det, at hvis du ingen startinvestering har, men investerer 3.000 kr. om måneden i 20 år, så er millionærdrømmen ikke langt væk.

imagej7vta.png

Investeringskonto FRI – løsningen for dig, der ønsker at sætte din investeringer på autopilot

Investeringskonto FRI er en opsparingskonto, hvor du kan indbetale og hæve dine penge, som du ønsker. Du får mulighed for at få et attraktivt afkast på din opsparing gennem investeringer - og du slipper for at bekymre dig om din investering, for det er overladt til eksperterne. Indbetalte beløb  investeres helt automatisk, helt uden kurtage eller depotgebyr.

”Når du opretter en Investeringskonto FRI, laves der en investeringsaftale på baggrund af dine ønsker og behov. Herefter bliver dine indbetalinger helt automatisk placeret i en eller flere investeringsfonde, som sikrer dig en stor spredning på aktier og obligationer i forskellige sektorer og regioner.

Du vælger selv, om du vil investere et beløb på én gang eller løbende overføre for eksempel en gang om måneden, til din Investeringskonto FRI,” siger Jeanette Kølbek.

Du finder altid overblik over den daglige udvikling af formuen på din Investeringskonto FRI via din netbank.

Fem fordele ved Investeringskonto FRI

1. Kom i gang fra 1 kr.

2. Automatisk investering og geninvestering

3. Indbetal og hæv efter behov

4. Overblik i net- og mobilbank

5. Ingen depot eller kurtage

Model.Name photo

Jeanette Kølbek

Formueekspert

Jeanette er ekspert i privatøkonomi og forbrugertrends inden for opsparing, pension og investering. Hun navigerer danskerne sikkert gennem det privatøkonomiske landskab, så de ved at optimere deres formue kan opnå finansiel tryghed gennem hele livet.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
18. september, 2024

Rundt om det amerikanske valg 2024

Amerikanerne står over for et afgørende valg 5. november i år. Et valg, der kan få betydning ikke bare for USA, men for hele verden i mange år frem. Chefstrateg Frederik Engholm giver i denne analyse et overblik over de mest afgørende politiske forslag fra Harris og Trump, og sit bud på de økonomiske og markedsmæssige konsekvenser.
Artikel Investeringsmarkeder
13. september, 2024

ECB: Ny rentenedsættelse, men kun vage løfter om fremtiden

Helt som ventet blev torsdagens møde i den europæiske centralbank brugt til at levere en nedsættelse af indskudsrenten på et 0,25 procentpoint fra 3,75% til 3,5%. Der kom kun vage signaler om fremtiden.
Artikel Investeringsmarkeder
10. september, 2024

Danskerne er vilde med danske aktier – det kan koste afkast

Danskerne foretrækker danske aktier. I hvert fald viser en opgørelse, at danskernes porteføljer i gennemsnit har en stor overvægt af danske aktier. Den fordeling bør man dog genoverveje, hvis man ikke ønsker at gå glip af afkast.