*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Bolig | 4 min

Renten er faldet: Skal du lægge dit lån om nu?

Er du boligejer med fastforrentet 5%-realkreditlån? Så kan du måske snart komme til at sidde billigere i det hver måned, hvis du lægger dit lån om til et med lavere, fast rente.

Nykredit

I den seneste tid har renten haft pil nedad. Den er nu faldet så meget, at det fra slutningen af september bliver muligt at optage et fastforrentet realkreditlån til 3,5%. Derfor kan du overveje, om det er blevet tid til at lægge lån om, hvis du har et fastforrentet 5%-realkreditlån. Det kaldes en nedkonvertering af lånet.

Der kan være flere fordele ved at lave en nedkonvertering af dit lån, hvor du betaler dit nuværende, fastforrentede lån tilbage og optager et nyt med en lavere, fast rente. Du kan dels spare penge på din månedlige ydelse på lånet – altså mere luft i økonomien her og nu. Og – hvis dit lån er med afdrag – vil afdraget blive større, og dermed vil din friværdi i boligen ofte blive forøget.

Vil du vide mere om nedkonvertering, kan du høre vores boligøkonom, Mira Lie Nielsen, forklare det her. 

Er det så en god ide?

Før du beslutter dig for at lægge dit lån om, er der dog flere ting, du skal overveje, for der er ikke lutter fordele ved en nedkonvertering.

Det koster nemlig noget at indfri det nuværende lån og optage et nyt til en lavere rente. Herudover har lånet med den lavere rente ofte en dårligere kurs, og det betyder, at du sidder tilbage med en større gæld, når lånet er lagt om. Du skal derfor være indstillet på, at det tager et stykke tid, før den højere gæld er tjent hjem i form af lavere rentebetaling, som giver dig den lavere, månedlige ydelse.

Er du kunde, kan du selv lave en aktuel beregning af din omlægning i netbanken under menupunktet Bolig.     

Kontakt os

Er du i tvivl, om det er nu, du skal lægge dit lån om, kan du også altid få din rådgiver i Nykredit til at lave en konkret beregning for dig og med udgangspunkt i den få en snak om, hvad der passer til dig.

Eksempel

Har du fx et fastforrentet 5%-lån med afdrag, kan du overveje at nedkonvertere til et fastforrentet 4%-lån med afdrag. Det giver dig en månedlig ydelse efter skat, der er 420 kroner lavere pr. lånte million kroner. Og rentebetalingerne falder med 670 kroner efter skat. Til gengæld stiger din restgæld med 25.000 kroner. Det betyder, at der går lidt over 3 år, før den højere restgæld er tjent hjem af de lavere rentebetalinger (eksemplet tager udgangspunkt i tal pr. 26. august 2024).

Relaterede Artikler

Artikel Bolig
13. september, 2024

Vi sænker renten

Nationalbanken har sat renten ned, og det gør vi også i Nykredit. Se her, hvad det betyder for dig som kunde.
Artikel Privatøkonomi
30. august, 2024

Nykredits børneopsparing er Bedst i Test

Forbrugerrådet Tænk har testet børneopsparinger i 17 forskellige banker og sparekasser, og Nykredits børneopsparing ender som testvinder.
Artikel Privatøkonomi
15. august, 2024

Nykredit vinder stort i ny pristest

32.000 kroner. Så meget er der potentielt at spare om året, hvis man vælger Nykredit som bank. Det skriver mediet Finans, der står bag en undersøgelse af priserne hos Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Nykredit.