Derfor indefryses en del af din boligskat
En del danskere har allerede oplevet at få et brev om, at en del af deres ejendomsskat – også kaldet grundskyld – bliver indefrosset. Hvorfor nu det?
At vi i dag og fremover kan indefryse eventuelle stigninger i boligskatterne skyldes, at man fra politisk side har besluttet, at ingen boligejere skal betale mere i skat, end de gjorde i 2017, da man lavede aftalen om de nye regler for boligskatter. Derfor aftalte man, at frem til nye skatter træder i kraft 1. januar 2024, så kan de boligejere, som oplever, at boligskatten – på grund af de gældende regler – stiger, vælge først at betale stigningerne den dag de sælger deres bolig. At man udskyder at betale stigende boligskatter, er det indefrysningsordningen går ud på.
Lyt og læs: Podcast og artikel om, hvad den nye boligskat betyder for dig.
Man er automatisk tilmeldt indefrysningsordningen, men vil man hellere betale den højere boligskat i dag og ikke indefryse, så skal man aktivt vælge ordningen fra. Indefrysningsordningen gør, at man de næste mange år kan fortsætte med at betale det samme i boligskat, som man gjorde, da man købte boligen (dog tidligst 2017). Man skal blot være opmærksom på, at man opbygger en regning, der skal betales den dag, man sælger boligen. Fra 2024 vil der komme renter på det indefrosne beløb.
Fra 2021 har boligejerne kunnet framelde indefrysningen og betale den indefrosne skat. Hvis du framelder dig indefrysningsordningen, skal du, som det ser ud nu, betale det samlede indefrosne beløb. Det kan du fx gøre, hvis du gerne vil have gælden ud af verden med det samme. Framelder du indefrysningen, kan du tilmelde dig igen senere, så fremtidige stigninger igen indefryses.
Mere om boligskat og ejendomsvurderinger
Vil du læse mere om boligskat og ejendomsvurderinger, så besøg vores tema-side: Nye boligskatter og ejendomsvurderinger
Kom godt videre
Skattelettelse eller skatterabat?
Alle boligejere får enten skattelettelse eller skatterabat ved overgangen til de nye regler. Men hvorfor nu det, og hvad er egentlig hvad?