*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Bolig | 3 min

Højere rente på F3- og F5-lån i 2025

Er du en af de 12.500 boligejere, der skal have ny rente på dit Tilpasningslån fra 1. januar 2025, er der god grund til at læse med her

Nykredit

Hvis du er en af de 12.500 boligejere, der efter nytår får ny rente på dit Tilpasningslån såsom F3 og F5, har du desværre udsigt til at skulle betale en højere rente, end du har betalt de seneste tre eller fem år. Den gode nyhed er dog, at renten i det nye år ikke bliver lige så høj, som vi har set ved rentetilpasningerne de seneste to år.

”Når dit lån skal have ny rente, er det oplagt at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du ønsker at ændre lånet. Fristen for ændringer er 31. oktober”, siger chefanalytiker i Totalkredit, Sune Malthe-Thagaard.

Højere ydelse efter nytår

Renterne er i dag højere, end de var, da du sidst fik rentetilpasset dit lån for eksempelvis tre eller fem år siden. I øjeblikket ser det ud til, at både F3- og F5-renten bliver omkring 2,7%, hvilket vil kunne mærkes sammenlignet med de svagt negative renter, du fik ved din sidste rentetilpasning. Det betyder, at der skal sættes flere penge af i dit månedlige budget til at betale den højere ydelse på dit boliglån.

”Når renten på fx F3- og F5-lån er højere i dag end for nogle år siden, skyldes det, at centralbankerne i Europa og USA har bekæmpet høj inflation ved at hæve deres styringsrenter. Formålet er at dæmpe den økonomiske vækst og derved inflationen. Centralbankerne er tæt på at opnå formålet, og derfor er der udsigt til, at de sætter styringsrenterne ned, hvilket betyder, at F3- og F5-renterne ser ud til at blive lavere end for blot et halvt år siden”, siger Sune Malthe-Thagaard.

Har du det rigtige lån?

Hvis du fx er bekymret over risikoen for, at renten kan stige i fremtiden, du ønsker at have en fast rente på dit lån, bør du tale med din rådgiver. Der er mange muligheder for at få et lån med den renteprofil, du har det bedst med. Kontakt din rådgiver i god tid – du har nemlig kun frem til udgangen af oktober, hvis du vil ændre dit lån.

”Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Så får du automatisk en ny rente 1. januar 2025. Ønsker du omvendt at ændre dit lån – eller er du i tvivl – så tag fat i din rådgiver i god tid inden 31. oktober 2024, der er fristen for ændringer”, siger Sune Malthe-Thagaard.

Fast rente eller endnu kortere rentebinding?

Du kan overveje at øge din rentebinding og lægge lånet om til et fastforrentet lån. Renten er ganske vist højere end det, vi forventer, F3- og F5-renten lander på, men så kender du din rente i al den tid, du har lånet. Det kan være noget for dig, hvis de rentestigninger, vi så for 1-2 år siden, har gjort dig nervøs for yderligere rentestigninger.

Du kan også forkorte din rentebinding, hvis du tror på, at renterne falder tilbage inden for en kort årrække. Så skal du blot være forberedt på, at renten omvendt også kan stige de kommende år.

Relaterede Artikler

Artikel Bolig
19. September, 2024

Boligejere med F-kort-lån får nyt rentetillæg næste år

18.000 boligejere med et Totalkreditlån skal have refinansieret obligationen bag deres F-kort-lån 1. januar 2025, og får derfor nyt rentetillæg fra næste år.
Artikel Bolig
16. September, 2024

Renten er faldet: Skal du lægge dit lån om nu?

Er du boligejer med fastforrentet 5%-realkreditlån? Så kan du måske snart komme til at sidde billigere i det hver måned, hvis du lægger dit lån om til et med lavere, fast rente.
Artikel Bolig
13. September, 2024

Vi sænker renten

Nationalbanken har sat renten ned, og det gør vi også i Nykredit. Se her, hvad det betyder for dig som kunde.